BETTA Corp

API – Application Programming Interface

Wat is een API?

Een API is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel (meestal in de vorm van bibliotheken). Vaak vormen API's de scheiding tussen verschillende lagen van abstractie, zodat applicaties op een hoog niveau van abstractie kunnen werken en het minder abstracte werk uitbesteden aan andere programma's. Hierdoor hoeft bijvoorbeeld een tekenprogramma niet te weten hoe het de printer moet aansturen, maar roept het daarvoor een gespecialiseerd stuk software aan in een bibliotheek, via een afdruk-API.

Door de digitale transformatie is een ecosysteem gecreëerd waarbij de meeste bedrijven ongeveer 12 tot 45+ cloud- en lokale applicaties kunnen gebruiken. Hierdoor is er een situatie ontstaan ​​waarin datagegevens op verschillende onafhankelijke plekken kan staan en niet direct met elkaar communiceert. Als bedrijven geen goede API-integratie hebben zien we dat ze ongelooflijk veel tijd besteden aan het handmatig verplaatsen van gegevens van het ene systeem naar het andere. Dit zorgt voor een enorme rem op de efficiëntie van het bedrijf, frustratie van het management en ergernis voor de medewerkers.
BETTA Corp's API laten gegevens uitwisselen ​​die u nodig hebt om naadloos van de ene naar de andere applicatie te migreren of te integreren. 

Door de gegevens op één plek te houden heeft uw bedrijf 4 duidelijke voordelen:
  • Vereenvoudigt het gegevensproces aanzienlijk.
  • Maakt uw gegevens veel nauwkeuriger.
  • Gemakkelijker om mee te werken, wat tijd en stress bespaart bij het personeel.
  • Maakt uw gegevens gemakkelijker te begrijpen.

Een API-voorbeeld

Als u aangeeft dat het product in uw inventaris niet aanwezig is moet in uw e-commerce ook het product worden verwijderd. Of als u een offerte voor klanten moet maken en bijv. uw ERP naar uw CRM verplaatst, volstaan alleen offertes niet om een ​​automatisch verkoopproces te creëren. Het doel van een CRM is niet alleen een offerte uit te brengen maar om een ​​vervolgtraject te creëren. Dit alles moet zo worden gemaakt dat alle toepassingen samenwerken en vereist mensen die de mogelijkheid hebben om logische structuren en workflowpatronen te creëren.

Ook dient u de mogelijkheid te hebben om de ruwe datagegevens van uw bedrijf op te schonen en over te dragen. Dit is een zeer vervelende en tijdrovende taak die een enorme aandacht voor detail vereist. Iets waar BETTA Corp buitengewoon goed in is.
BEL VOOR EEN GRATIS CONSULT